Lamsschouder

Lamsschouder is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de lamsschouder gebakken in de oven met een heerlijke kruidige marinade. De marinade bestaat uit olijfolie, knoflook, kruiden en citroensap. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke smaak en een sappig stuk vlees. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 lamsschouder
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de knoflook, olijfolie, komijn, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper in een kom.

3. Leg de lamsschouder in een ovenschaal en bestrijk het vlees met de marinade.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lamsschouder gedurende 45 minuten.

5. Haal de ovenschaal uit de oven en giet het citroensap over het vlees.

6. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak de lamsschouder nog eens 15 minuten.

7. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het vlees 5 minuten rusten.

8. Serveer de lamsschouder met aardappelen en groenten.

Lamsschouder

Geef een reactie

Schuiven naar boven