Lamsnek

Lamsnek is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Franse keuken en het is een gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt combineren. In dit recept gebruiken we lamsnek, uien, knoflook, wortelen, tomaten, witte wijn en kruiden om een heerlijke maaltijd te maken. Het is een gerecht dat je met veel plezier kunt serveren aan je familie en vrienden.

Ingrediënten:

– 1 kg lamsnek
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 1/2 kopje witte wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg de lamsnek toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de uien, knoflook, wortelen, tomaten, witte wijn, tijm, rozemarijn en oregano toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 30 minuten.

7. Serveer de lamsnek met aardappelpuree of rijst.

Lamsnek

Geef een reactie

Schuiven naar boven