Lamsgehakt ovenschotel

Lamsgehakt ovenschotel is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van lamsgehakt, groenten en aardappelen die samen in de oven worden gebakken. De ovenschotel is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo gemakkelijk te bereiden is.

Ingrediënten:

– 500 gram lamsgehakt

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, in plakjes

– 2 stengels bleekselderij, in plakjes

– 2 aardappelen, in blokjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel oregano

– 1 blik tomatenblokjes

– 1/2 kopje water

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg het lamsgehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de kruiden, tomatenblokjes, aardappelblokjes en water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de ovenschotel 25 minuten.

6. Serveer de ovenschotel met een frisse salade.

Lamsgehakt ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven