Laksa

Laksa is een heerlijke, kruidige Aziatische soep die een combinatie is van verschillende smaken. Het is een populaire maaltijd in veel landen in Zuidoost-Azië. De basis van de soep is een kruidige kokosmelk, die wordt gemengd met een verscheidenheid aan groenten, vlees of vis, en een verscheidenheid aan kruiden en specerijen. Deze heerlijke soep is een geweldige manier om een maaltijd te maken die zowel voedzaam als smakelijk is. Hieronder volgt een recept voor laksa.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 eetlepel gember, fijngesneden

– 1 eetlepel kurkuma

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel zout

– 1 blik kokosmelk

– 2 koppen kippenbouillon

– 1 kopje gesneden groenten (bijvoorbeeld wortel, paprika, prei, etc.)

– 1 kopje gesneden kip of vis

– 1 eetlepel limoensap

– 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, chili poeder en zout toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.

2. Voeg de kokosmelk, kippenbouillon, groenten en kip of vis toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken.

3. Voeg het limoensap toe en kook het geheel nog 5 minuten.

4. Serveer de laksa met de verse koriander eroverheen.

Eet smakelijk!

Laksa

Geef een reactie

Schuiven naar boven