Lahmacun

Lahmacun is een Turks gerecht dat bestaat uit een dunne, knapperige pizza-achtige bodem met een topping van gehakt, ui, knoflook, tomatenpuree en kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor lahmacun met een korte intro.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 250 ml lauw water

– 200 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zwarte peper

– Olijfolie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout en olijfolie in een kom. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

3. Meng het gehakt, ui, knoflook, tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en zwarte peper in een kom.

4. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Verdeel het gehaktmengsel over het deeg.

5. Bak de lahmacun in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de bodem goudbruin is.

6. Serveer de lahmacun warm met wat olijfolie.

Eet smakelijk!

Lahmacun

Geef een reactie

Schuiven naar boven