Laddoo

Laddoo is een traditioneel Indisch gebak dat wordt gemaakt met beslag van tarwebloem, suiker en ghee. Het is een heerlijk zoet gebak dat vaak wordt gegeten tijdens speciale gelegenheden. In dit recept leer je hoe je een heerlijke laddoo kunt maken.

Ingredi├źnten:

– 2 kopjes tarwebloem

– 1 kopje ghee

– 1 kopje suiker

– 1 theelepel kardemompoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje melk

– 1/2 kopje rozijnen

– 1/2 kopje geschaafde amandelen

– 1/2 kopje geschaafde pistachenoten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de tarwebloem, ghee, suiker, kardemompoeder en zout in een kom en meng goed.

3. Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

4. Voeg de rozijnen, amandelen en pistachenoten toe en kneed het deeg nog een keer.

5. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd deze in kleine stukjes.

6. Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de laddoo’s in de oven gedurende 15-20 minuten.

7. Laat de laddoo’s afkoelen en serveer.

Laddoo

Geef een antwoord

Schuiven naar boven