Labskaus

Labskaus is een traditioneel Duits gerecht dat bestaat uit aardappelen, uien, spek en kruiden. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een geweldige manier om een maaltijd te maken met een paar ingrediënten. Hier is een recept voor labskaus dat u kunt proberen.

Ingrediënten:

– 2 pond aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 koppen kippenbouillon
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 2 eetlepels gehakte bieslook
– 2 eetlepels gehakte selderij
– 2 eetlepels gehakte dille
– 2 eetlepels gehakte kervel
– 2 eetlepels gehakte lente-uitjes
– 2 eetlepels gehakte knoflook
– 2 eetlepels gehakte kappertjes
– 2 eetlepels gehakte augurken
– 2 eetlepels gehakte olijven
– 2 eetlepels gehakte tomaten
– 2 eetlepels gehakte paprika
– 2 eetlepels gehakte spek
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Verhit de boter in een grote ovenschaal. Voeg de ui toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de bloem toe en roer tot het een glad mengsel is.

4. Voeg de kippenbouillon toe en roer tot het een glad mengsel is.

5. Voeg de aardappelen toe en roer tot ze bedekt zijn met het mengsel.

6. Voeg de kruiden toe en roer tot ze goed verdeeld zijn.

7. Voeg de spek toe en roer tot het goed verdeeld is.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Bak in de oven gedurende 45 minuten of tot de aardappelen gaar zijn.

10. Serveer warm.

Labskaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven