Kuskus

Kuskus is een heerlijk en gezond gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. Het is een populair gerecht in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar het is ook een favoriet in veel andere delen van de wereld. In dit recept leer je hoe je een heerlijke kuskus kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kuskus
– 2 kopjes kokend water
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
– 1/2 kopje geroosterde amandelen, grof gehakt

Bereidingswijze:

1. Breng het kokende water in een grote kom aan de kook.

2. Voeg de kuskus toe en roer goed.

3. Zet het vuur laag en laat de kuskus 5 minuten zachtjes koken.

4. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

5. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

6. Voeg de komijn, kurkuma, zout en peper toe en roer goed.

7. Voeg de abrikozen en amandelen toe en roer goed.

8. Voeg de kuskus toe en roer goed.

9. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

10. Serveer de kuskus warm.

Kuskus

Geef een reactie

Schuiven naar boven