Krentenwegge

Krentenwegge is een heerlijk Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een luchtig, zoet brood met krenten en kaneel. Het is een perfecte snack voor bij de koffie of thee, of als dessert. Hieronder volgt een recept voor krentenwegge.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels kaneel

– 150 gram suiker

– 250 gram boter

– 2 eieren

– 150 gram krenten

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, suiker en zout in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een glad deeg wordt.

4. Voeg de eieren, krenten en melk toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Vet een bakvorm in en verdeel het deeg erin.

6. Bak de krentenwegge in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Laat de krentenwegge afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Krentenwegge

Geef een reactie

Schuiven naar boven