Kreeft

Kreeft is een heerlijk en smaakvol gerecht dat je eenvoudig thuis kunt bereiden. In dit recept gebruiken we kreeftstukken, knoflook, citroen, witte wijn en boter om een heerlijke saus te maken. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je met je familie en vrienden kunt delen.

Ingrediënten:

– 2 kreeften, geschild en in stukken gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels citroensap
– 1/2 kopje witte wijn
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kreeftstukken in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Verwarm de boter in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

4. Voeg de witte wijn en citroensap toe en laat het mengsel koken tot het is ingedikt.

5. Giet het mengsel over de kreeftstukken en zet de ovenschaal in de oven. Bak de kreeft gedurende 15-20 minuten.

6. Serveer de kreeft met de saus en geniet van je maaltijd!

Kreeft

Geef een reactie

Schuiven naar boven