Kreeft koken

Kreeft koken is een heerlijke manier om een smakelijke maaltijd te bereiden. Het is een relatief eenvoudig proces dat veel smaak en textuur aan je maaltijd toevoegt. Kreeft is een veelzijdig ingrediënt dat je kunt koken op verschillende manieren. In dit recept leer je hoe je kreeft kunt koken met een kruidige saus.

Ingrediënten:

– 2 kreeften
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwijder de schaal en het vel van de kreeften.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

4. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

5. Voeg de kruiden toe en bak nog 1 minuut.

6. Voeg de kreeften toe en bak deze 2 minuten per kant.

7. Voeg de witte wijn toe en laat de saus 5 minuten koken.

8. Leg de kreeften in een ovenschaal en giet de saus erover.

9. Bak de kreeften in de oven gedurende 10-15 minuten.

10. Serveer de kreeften met de saus en geniet ervan!

Kreeft koken

Geef een reactie

Schuiven naar boven