Korma

Korma is een heerlijke Indiase curry die wordt bereid met een mengsel van kruiden en specerijen. Het is een milde curry die een heerlijke, romige smaak heeft. Deze korma-recept is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen kardemom

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 kopje kokosmelk

– 1 kopje water

– 1 kopje gesneden groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortelen, paprika, aubergine, courgette, etc.)

– 1 kopje kikkererwten

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

5. Voeg de kokosmelk, het water en de groenten toe en breng aan de kook.

6. Laat de curry 10-15 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten koken.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer de korma met rijst of naanbrood.

Korma

Geef een reactie

Schuiven naar boven