Korma is een heerlijke Indiase curry die wordt bereid met een mengsel van kruiden en specerijen. Het is een milde curry die een heerlijke, romige smaak heeft. Deze korma-recept is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.
Ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen kurkuma
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel gemalen kardemom
– 1 theelepel gemalen chilipeper
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 kopje kokosmelk
– 1 kopje water
– 1 kopje gesneden groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortelen, paprika, aubergine, courgette, etc.)
– 1 kopje kikkererwten
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.
2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
3. Voeg de kruiden toe en bak nog 1 minuut.
4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.
5. Voeg de kokosmelk, het water en de groenten toe en breng aan de kook.
6. Laat de curry 10-15 minuten zachtjes koken.
7. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten koken.
8. Breng op smaak met zout en peper.
9. Serveer de korma met rijst of naanbrood.