Korma currypasta

Korma currypasta is een heerlijke Indiase curry die gemaakt wordt met een milde kruidenmengeling. Het is een van de meest populaire curries in India en wordt vaak gegeten met rijst of naanbrood. Deze korma currypasta is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke maaltijd die je met je hele gezin kunt delen.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 eetlepel gember, fijngesneden

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blik tomatenpuree

– 1 kopje kokosmelk

– 1 kopje water

– 1/2 kopje amandelen, gemalen

– 1/2 kopje rozijnen

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten.

2. Voeg de knoflook, gember, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, garam masala en chili poeder toe en bak nog eens 2 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, kokosmelk, water, amandelen en rozijnen toe en breng aan de kook.

4. Laat de curry zachtjes koken gedurende 15 minuten.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de korma currypasta met rijst of naanbrood.

Korma currypasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven