Koolrabi vegetarisch

Koolrabi is een heerlijke en veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maak je een heerlijke vegetarische koolrabi-schotel met een knapperige korst. De koolrabi wordt gekookt in een saus van tomaten, uien, knoflook en kruiden, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. De korst bestaat uit een mengsel van paneermeel, kaas en kruiden. Dit recept is een heerlijke manier om koolrabi te bereiden en is een perfecte maaltijd voor vegetariërs.

Ingrediënten:

– 2 koolrabi, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje paneermeel

– 1/2 kopje geraspte kaas

– 1/4 kopje peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien, knoflook en tomaten toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de koolrabi, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer goed door. Laat de groenten nog 5 minuten bakken.

4. Voeg de paneermeel, kaas en peterselie toe en roer goed door.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bak in de oven gedurende 20 minuten, of totdat de korst goudbruin is.

6. Serveer de koolrabi-schotel warm.

Koolrabi vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven