Koolrabi ovenschotel

Koolrabi is een heerlijke groente die vaak wordt vergeten. Deze ovenschotel met koolrabi is een heerlijke manier om deze smakelijke groente te bereiden. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 koolrabi, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje groene erwten
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 kopje gekookte quinoa
– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook gedurende 5 minuten.

3. Voeg de koolrabi, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de erwten, kikkererwten en quinoa toe en roer alles goed door elkaar.

5. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel gedurende 25-30 minuten.

7. Serveer de ovenschotel warm.

Koolrabi ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven