Koolhydraatarm met sperziebonen

Koolhydraatarme maaltijden zijn een geweldige manier om gezond te eten en gewicht te verliezen. In dit recept combineer ik sperziebonen met koolhydraatarme ingrediënten om een heerlijke maaltijd te maken. De sperziebonen zorgen voor een heerlijke smaak en textuur, terwijl de koolhydraatarme ingrediënten ervoor zorgen dat je geen energiedip krijgt. Dit recept is een geweldige optie voor een gezonde lunch of avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram sperziebonen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de sperziebonen en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm.

3. Leg de sperziebonen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Rooster de sperziebonen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak gedurende 5 minuten, of totdat de ui zacht is.

6. Voeg de kruiden toe en bak nog een minuut.

7. Voeg de kikkererwten en de geroosterde pijnboompitten toe en bak nog een minuut.

8. Voeg de geroosterde sperziebonen toe en bak nog een minuut.

9. Serveer de koolhydraatarme sperziebonen met kikkererwten en pijnboompitten.

Koolhydraatarm met sperziebonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven