Koolhydraatarm met broccoli

Koolhydraatarme recepten zijn een geweldige manier om gezond te eten en je lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft. Dit recept voor koolhydraatarme broccoli is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte optie voor een snelle lunch of avondmaaltijd. De broccoli is gekookt in een kruidige saus en geserveerd met een knapperige topping van geroosterde pijnboompitten. Probeer het vandaag nog en geniet van de smaak!

Ingrediënten:

– 500 gram broccoli, in roosjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 2 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de broccoli op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

3. Rooster de broccoli in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

5. Voeg de oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de geroosterde broccoli toe en roerbak gedurende 2 minuten.

7. Verdeel de broccoli over twee borden en bestrooi met de pijnboompitten.

8. Serveer direct.

Koolhydraatarm met broccoli

Geef een reactie

Schuiven naar boven