Koolhydraatarm met bloemkoolrijst

Koolhydraatarme bloemkoolrijst is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte optie als je op zoek bent naar een koolhydraatarm gerecht dat vol smaak zit. De bloemkoolrijst is een lekkere vervanger voor gewone rijst en is een goede bron van vezels en vitamines. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke koolhydraatarme bloemkoolrijst maken.

Ingrediënten:

– 1 grote bloemkool
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en leg deze op een bakplaat.

3. Voeg de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Bak de bloemkool in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de bloemkool gaar is.

5. Haal de bloemkool uit de oven en laat afkoelen.

6. Voeg de bloemkool toe aan een keukenmachine en maal tot een rijst-achtige structuur.

7. Serveer de bloemkoolrijst met je favoriete koolhydraatarme toppings.

Koolhydraatarm met bloemkoolrijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven