Koolhydraatarm gehakt sperziebonen

Koolhydraatarm gehakt met sperziebonen is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een gezonde en voedzame maaltijd die je gemakkelijk kunt variëren met andere groenten. In dit recept gebruiken we sperziebonen, maar je kunt ook andere groenten toevoegen zoals paprika, courgette of champignons. De gehaktballetjes zijn koolhydraatarm en worden gemaakt met ei, kaas en kruiden. Dit recept is een echte aanrader voor een gezonde maaltijd!

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ei
– 50 gram geraspte kaas
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 500 gram sperziebonen
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom het gehakt, het ei, de kaas en de kruiden. Kneed het geheel goed door elkaar.

3. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.

5. Was de sperziebonen en snijd deze in kleine stukjes.

6. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de sperziebonen toe. Bak de sperziebonen gedurende 5 minuten.

7. Serveer de gehaktballetjes met de sperziebonen.

Koolhydraatarm gehakt sperziebonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven