Konijn

Konijn is een heerlijk gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we konijn bereiden met een heerlijke saus van witte wijn, knoflook en kruiden. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je met je hele gezin kunt genieten.

Ingrediënten:

– 1 konijn, in stukken gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de konijnstukken toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de konijn gedurende 30 minuten.

7. Serveer de konijn met de saus en aardappelpuree of rijst.

Konijn

Geef een reactie

Schuiven naar boven