Konijn is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een traditioneel gerecht dat in veel landen wordt gegeten. Het is een lekker, sappig stukje vlees dat gemakkelijk te bereiden is. In dit recept zal ik u laten zien hoe u een traditioneel konijngerecht kunt maken.
Ingrediënten:
– 1 konijn, gesneden in stukken
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 kopje witte wijn
– 1 kopje kippenbouillon
– 1 kopje tomatenpuree
– 1 kopje olijven
– 1 kopje gedroogde pruimen
– 1 kopje gedroogde abrikozen
– 1 kopje gesnipperde amandelen
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan. Voeg de uien toe en bak ze tot ze zacht zijn.
3. Voeg de knoflook, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.
4. Voeg de konijnstukken toe en bak ze aan alle kanten bruin.
5. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, tomatenpuree, olijven, pruimen, abrikozen en amandelen toe en roer alles goed door elkaar.
6. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 45 minuten zachtjes koken.
7. Zet de ovenschotel in de oven en bak het gerecht gedurende 45 minuten.
8. Serveer het konijngerecht met rijst of aardappelpuree.
Eet smakelijk!