Runderstooflappen

Runderstooflappen zijn een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Deze runderstooflappen zijn gevuld met uien, knoflook, paprika, tomaten en kruiden, waardoor ze een heerlijke smaak hebben. Dit recept is een eenvoudige manier om deze klassieker te bereiden.

Ingrediënten:

– 500 gram runderstooflappen
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de paprika, tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano en tijm toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de runderstooflappen toe en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de runderstooflappen in ongeveer 30 minuten gaar.

7. Serveer de runderstooflappen met aardappelpuree of rijst.

Runderstooflappen

Geef een reactie

Schuiven naar boven