Konijn met pruimen is een heerlijk gerecht dat een perfecte combinatie is van zoet en zout. Het is een klassieker uit de Franse keuken die al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept wordt konijn gebruikt, maar je kunt ook kip of ander gevogelte gebruiken. De pruimen geven het gerecht een zoete smaak en een heerlijke textuur.
Ingrediënten:
– 1 konijn, in stukken gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 kopje pruimen, in stukjes gesneden
– 1/2 kopje rode wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 2 eetlepels boter
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.
3. Voeg de konijnstukken toe en bak tot ze lichtbruin zijn.
4. Voeg de tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.
5. Voeg de pruimen, rode wijn en kippenbouillon toe en roer goed.
6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten koken.
7. Voeg de boter toe en roer goed.
8. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 45 minuten.
9. Serveer het gerecht warm met rijst of aardappelpuree.