Konijn in het zuur

Konijn in het zuur is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang in Nederland wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit konijn, uien, wortelen, tomaten, azijn en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een zondagse maaltijd. Hieronder volgt het recept voor konijn in het zuur.

Ingrediënten:

– 1 konijn, in stukken gesneden
– 2 uien, in plakjes gesneden
– 2 wortelen, in plakjes gesneden
– 2 tomaten, in plakjes gesneden
– 1/2 kopje azijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de konijnstukken in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Verdeel de uien, wortelen en tomaten over de konijnstukken.

4. Giet de olijfolie en azijn over de konijnstukken en groenten.

5. Bestrooi met tijm, rozemarijn en wat extra zout en peper.

6. Bak de konijn in het zuur in de oven gedurende 45 minuten.

7. Serveer de konijn in het zuur met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Konijn in het zuur

Geef een reactie

Schuiven naar boven