Kogelbiefstuk

Kogelbiefstuk is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een perfecte kogelbiefstuk kunt maken met een heerlijke saus. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

– 2 kogelbiefstukken
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje rode wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1 eetlepel tomatenpuree

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kogelbiefstukken toe en bak aan beide kanten goudbruin.

6. Voeg de rode wijn, kippenbouillon en tomatenpuree toe en breng aan de kook.

7. Zet het vuur laag en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

8. Leg de kogelbiefstukken in een ovenschaal en giet de saus erover.

9. Bak de kogelbiefstukken in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

10. Serveer de kogelbiefstukken met de saus en aardappelpuree of rijst.

Kogelbiefstuk

Geef een reactie

Schuiven naar boven