Kofta knorr

Kofta knorr is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit gehaktballetjes gemaakt van lams- of rundvlees, gekruid met kruiden en specerijen. Het wordt geserveerd met een saus gemaakt van tomaten, uien en knoflook. In dit recept leer je hoe je kofta knorr kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram lams- of rundvlees
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het vlees in een kom en voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het vleesmengsel.

4. Verhit de olijfolie in een ovenschaal en bak de balletjes aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker toe en roer alles goed door elkaar.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kofta knorr gedurende 20 minuten.

7. Serveer de kofta knorr met rijst of brood.

Kofta knorr

Geef een reactie

Schuiven naar boven