Koekjesdeeg

Koekjesdeeg is een heerlijk basisrecept dat je kunt gebruiken om allerlei soorten koekjes te maken. Het is eenvoudig te maken en je kunt het maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Met dit recept kun je koekjes maken die knapperig en luchtig zijn, en die je kunt versieren met allerlei lekkere toppings.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram boter, op kamertemperatuur
– 100 gram suiker
– 1 ei
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/2 theelepel zout

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng goed.

3. Voeg de boter toe en kneed met je handen tot een kruimelig deeg.

4. Voeg het ei en vanille-extract toe en kneed tot een glad deeg.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

6. Steek met een koekjesvormpje koekjes uit het deeg.

7. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de koekjes in de oven gedurende 10-12 minuten.

9. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

10. Versier de koekjes met chocolade, sprinkles of andere lekkernijen.

Geniet van je heerlijke koekjes!

Koekjesdeeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven