Koe loe yuk

Koe loe yuk is een traditionele Indonesische gerecht dat bestaat uit gebakken varkensvlees, gekruid met kruiden en geserveerd met een saus. Het is een populair gerecht dat vaak wordt geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. In dit recept leer je hoe je een heerlijke koe loe yuk kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels oestersaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels gember, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels bloem
– Olie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de ketjap manis, sojasaus, oestersaus, sesamolie, suiker, gember, knoflook, zout en peper in een kom. Voeg het varkensvlees toe en meng alles goed. Laat het vlees minstens 30 minuten marineren.

2. Voeg de bloem toe aan het vlees en meng alles goed.

3. Verhit een koekenpan met wat olie en bak het vlees aan beide kanten goudbruin.

4. Serveer de koe loe yuk met rijst of een salade.

Koe loe yuk

Geef een reactie

Schuiven naar boven