Koe lo kai

Koe Lo Kai is een traditioneel Thais gerecht dat bestaat uit kip, kruiden, groenten en kokosmelk. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt een recept voor Koe Lo Kai.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 rode peper, fijngehakt

– 2 eetlepels Thaise currypasta

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel kurkuma

– 1 eetlepel korianderpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 blik kokosmelk

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje gesneden wortelen

– 1/2 kopje gesneden paprika

– 1/2 kopje gesneden champignons

– 1/2 kopje gesneden bosui

– 1/2 kopje gesneden taugé

– 1/4 kopje gehakte pinda’s

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de knoflook, ui en rode peper toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg de kipblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.

3. Voeg de currypasta, gemberpoeder, kurkuma, korianderpoeder en zout toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.

4. Voeg de kokosmelk, water, wortelen, paprika, champignons, bosui, taugé en pinda’s toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het gerecht aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

6. Serveer het gerecht met rijst of naanbrood.

Koe lo kai

Geef een reactie

Schuiven naar boven