Knolselderijpuree

Knolselderijpuree is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een perfecte manier om knolselderij te gebruiken, die rijk is aan vezels, vitamine C en mineralen. De puree is eenvoudig te maken en kan worden geserveerd als een bijgerecht of als een hoofdgerecht. In dit recept wordt knolselderijpuree gemaakt met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 1 knolselderij
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine stukjes.

3. Leg de knolselderij op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Bak de knolselderij in de oven gedurende 20 minuten.

5. Verwarm intussen de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze gedurende 5 minuten.

6. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

7. Voeg de gebakken knolselderij toe en roer goed.

8. Laat de knolselderijpuree 10 minuten zachtjes koken.

9. Pureer de knolselderijpuree met een staafmixer tot een gladde puree.

10. Serveer de knolselderijpuree warm als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Knolselderijpuree

Geef een reactie

Schuiven naar boven