Knolselderij stamppot

Knolselderij stamppot is een heerlijk, gezond en voedzaam gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Nederlandse keuken en een favoriet bij veel mensen. De knolselderij stamppot is een combinatie van knolselderij, aardappelen, uien en spek. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren met een lekkere salade of een andere groente. Hieronder volgt het recept voor knolselderij stamppot.

Ingrediënten:

– 500 gram knolselderij, in blokjes
– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 100 gram spek, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de knolselderij, aardappelen, ui en knoflook in een ovenschaal.

3. Voeg de olijfolie, boter, peterselie, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Bak de ovenschaal in de oven gedurende 30 minuten.

5. Verwarm ondertussen een koekenpan en bak hierin de spekblokjes goudbruin.

6. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de gebakken spek toe.

7. Meng alles goed door elkaar en serveer de knolselderij stamppot direct.

Knolselderij stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven