Knolselderij soep

Knolselderij soep is een heerlijke, voedzame maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van knolselderij, ui, knoflook, kruiden en room. Deze soep is een perfecte manier om de wintermaanden door te komen. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt het recept voor knolselderij soep.

Ingrediënten:

– 2 grote knolselderijen, geschild en in stukken gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 laurierblaadjes

– 2 lente-uitjes, gesnipperd

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 liter kippenbouillon

– 1/2 kop room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes, lente-uitjes, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak deze gedurende 5 minuten.

2. Voeg de knolselderij toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de room toe en pureer de soep met een staafmixer.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat extra lente-uitjes en een scheutje olijfolie.

Eet smakelijk!

Knolselderij soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven