Kniepertjes rolletjes

Kniepertjes rolletjes zijn een heerlijk en eenvoudig te maken gebak dat perfect is voor een feestelijke gelegenheid. Deze kniepertjes rolletjes zijn gevuld met een zoete vulling en gebakken tot een goudbruin korstje. Ze zijn heerlijk als ontbijt, lunch of als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor kniepertjes rolletjes.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 eetlepels suiker
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 250 gram boter
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels vanille extract
– Vulling naar keuze (jam, noten, chocolade, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een korrelig deeg wordt.

4. Voeg de eieren, melk en vanille extract toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

6. Bestrijk het deeg met de vulling naar keuze.

7. Rol het deeg op tot een rol en snijd de rol in plakken van ongeveer 2 cm dik.

8. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kniepertjes rolletjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.

9. Laat de kniepertjes rolletjes afkoelen en serveer ze warm of koud.

Kniepertjes rolletjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven