Kniepertjes oma

Kniepertjes oma is een heerlijk, traditioneel Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gemaakt. Het is een luchtig, knapperig koekje dat wordt gebakken met bloem, suiker, boter en een klein beetje zout. Het is een perfecte snack voor bij de koffie of thee, of als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor kniepertjes oma.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter
– 75 gram suiker
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, boter, suiker en zout in een kom en kneed het tot een glad deeg.

3. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm.

4. Snijd het deeg in ronde stukken van ongeveer 5 cm doorsnede.

5. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de kniepertjes in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

7. Laat de kniepertjes afkoelen en geniet ervan!

Kniepertjes oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven