Kniepertjes drenthe

Kniepertjes Drenthe zijn een heerlijk traditioneel gebak uit de provincie Drenthe. Ze zijn licht en knapperig en heerlijk om te eten. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke kniepertjes kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
+ 2 theelepels bakpoeder
+ 2 eetlepels suiker
+ 1 theelepel zout
+ 250 gram boter
+ 2 eieren
+ 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een glad deeg wordt.

4. Voeg de eieren en melk toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

6. Steek met een ronde uitsteker of een glas cirkels uit het deeg.

7. Leg de kniepertjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de kniepertjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.

9. Laat de kniepertjes afkoelen en geniet ervan!

Kniepertjes drenthe

Geef een reactie

Schuiven naar boven