Knafeh

Knafeh is een heerlijk zoet gebak uit het Midden-Oosten. Het is gemaakt van krokante kadaif-deeg, gevuld met een zoete kaas en gegarneerd met een honing-syrup. Het is een populaire traktatie die vaak wordt geserveerd tijdens speciale gelegenheden. Hieronder volgt een recept voor knafeh.

Ingrediënten:

– 500 gram kadaif-deeg

– 500 gram zoete kaas

– 1/2 kopje boter

– 1/2 kopje honing

– 1/2 kopje suiker

– 1/2 kopje water

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel sinaasappelbloesemwater

– 1/2 theelepel kardemom

– 1/2 theelepel nootmuskaat

– 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een pan en voeg de kadaif-deeg toe. Bak het deeg goudbruin.

3. Leg het gebakken deeg in een ovenschaal en druk het aan.

4. Verwarm de honing, suiker, water, kaneel, sinaasappelbloesemwater, kardemom, nootmuskaat en zout in een pan. Roer totdat de suiker is opgelost.

5. Giet de honing-syrup over het deeg en verdeel de zoete kaas erover.

6. Bak de knafeh in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Laat de knafeh afkoelen en garneer met extra honing-syrup.

8. Serveer de knafeh warm of koud. Geniet ervan!

Knafeh

Geef een reactie

Schuiven naar boven