Kletzenbrood

Kletzenbrood is een traditioneel Oostenrijks gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een luchtig, zoet brood dat wordt gebakken met een mengsel van tarwebloem, suiker, boter, eieren, melk en kletsen, een soort gedroogde pruimen. Het is een heerlijk gebak dat perfect is voor een speciale gelegenheid of als een lekker tussendoortje. Hier volgt het recept voor kletzenbrood.

Ingrediënten:

– 500 gram tarwebloem

– 250 gram suiker
– 200 gram boter
– 4 eieren
– 250 ml melk
– 200 gram kletsen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de tarwebloem, suiker en boter in een kom.

3. Voeg de eieren, melk en kletsen toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Rol het deeg uit tot een dikke lap en snijd deze in stukken.

5. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het brood in de oven gedurende 25-30 minuten.

6. Laat het brood afkoelen en serveer het warm of koud.

Kletzenbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven