Kletskoppen

Kletskoppen zijn een traditioneel Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een luchtig, zoet gebak dat gemaakt wordt van bloem, suiker, eieren, boter en melk. Kletskoppen zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt een recept voor het maken van kletskoppen.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 125 gram boter
– 125 ml melk
– 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, eieren, boter en melk in een kom en mix alles goed door elkaar.

3. Voeg het bakpoeder toe en mix het nogmaals goed door.

4. Vet een bakplaat in met boter en verdeel het beslag over de bakplaat.

5. Bak de kletskoppen in de oven gedurende 15-20 minuten.

6. Laat de kletskoppen afkoelen en serveer ze met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Kletskoppen

Geef een reactie

Schuiven naar boven