Klepon ketan

Klepon ketan is een traditioneel Indonesisch gerecht dat wordt gemaakt met kleefrijst, kokosmelk en palm suiker. Het is een heerlijk zoet dessert dat vaak wordt geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. In dit recept leer je hoe je klepon ketan kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kleefrijst
– 2 kopjes kokosmelk
– 1 kopje palm suiker
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel gemberpoeder

Instructies:

1. Begin met het koken van de kleefrijst. Breng 2 kopjes water aan de kook in een grote pan en voeg de kleefrijst toe. Kook de rijst gedurende 10-15 minuten totdat de rijst gaar is.

2. Voeg de kokosmelk, palm suiker, zout, kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder toe aan de pan en roer alles goed door. Laat het mengsel koken totdat het dikker wordt.

3. Verdeel het mengsel in kleine kommetjes en laat het afkoelen.

4. Serveer de klepon ketan met wat extra kokosmelk en palm suiker. Geniet ervan!

Klepon ketan

Geef een reactie

Schuiven naar boven