Klassieke tulband

Tulband is een klassiek Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een luchtig, licht gebak dat gemaakt wordt van een mengsel van bloem, suiker, boter, eieren en melk. Het is een heerlijk gebak dat perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor een klassieke tulband.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker en bakpoeder in een kom en meng het goed.

3. Voeg de boter toe en kneed het tot een glad deeg.

4. Voeg de eieren en melk toe en kneed het deeg nog een keer goed.

5. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif deze met bloem.

6. Verdeel het deeg over de vorm en bak de tulband in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat de tulband afkoelen en bestuif deze met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Klassieke tulband

Geef een reactie

Schuiven naar boven