Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart is een heerlijk en traditioneel dessert dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken, maar het resultaat is een heerlijke, zoete taart die perfect is voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor klassieke appeltaart.

Ingredi├źnten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje koude boter
– 1/2 kopje suiker
– 1 ei
– 2-3 grote appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 1/4 kopje bruine suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1/4 kopje boter, gesmolten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de koude boter toe en kneed het met je vingers tot het een kruimelig mengsel wordt. Voeg de suiker toe en kneed het nogmaals. Voeg het ei toe en kneed het tot een deeg.

3. Vet een springvorm in met boter en druk het deeg in de vorm.

4. Leg de appelplakjes in het deeg.

5. Meng de bruine suiker en kaneel in een kom en strooi het over de appelplakjes.

6. Giet de gesmolten boter over de taart.

7. Bak de taart gedurende 40-45 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Laat de taart afkoelen en serveer.

Klassieke appeltaart

Geef een antwoord

Schuiven naar boven