Klassiek asperge

Klassieke asperge is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een zonnige dag, of als je gewoon zin hebt in een lekkere, gezonde maaltijd. De asperges worden gekookt in een kruidige bouillon en geserveerd met een knapperige salade. Hier volgt het recept:

Ingrediënten:

– 1 pond asperges

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 koppen kippenbouillon

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

3. Bestrooi met knoflook, kurkuma, komijn, zout en peper.

4. Rooster de asperges in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.

6. Voeg de geroosterde asperges toe aan de bouillon en laat het geheel 10 minuten koken.

7. Voeg de peterselie toe en kook nog 5 minuten.

8. Serveer de asperges met de bouillon en een knapperige salade.

Klassiek asperge

Geef een reactie

Schuiven naar boven