Kippensoep griep

Kippensoep is een klassiek gerecht dat al eeuwenlang wordt gebruikt om verkoudheid en griep te bestrijden. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze kippensoep griep is een gezonde, smakelijke optie die je zal helpen je weerstand te verhogen. Het is een combinatie van kippenbouillon, kip, groenten, kruiden en andere ingrediënten die samenwerken om je gezondheid te verbeteren. Hier is het recept:

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 laurierblaadjes
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 lente-uitjes, in ringen
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels gedroogde oregano
– 2 theelepels gedroogde tijm
– 2 theelepels gedroogde rozemarijn
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en bestrooi met de laurierblaadjes, uien, knoflook, wortels, selderij, aardappelen, lente-uitjes, kurkuma, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper.

3. Bak de kippenbouten in de oven gedurende 45 minuten.

4. Haal de kippenbouten uit de oven en laat afkoelen.

5. Verwijder de botten en verkruimel het vlees.

6. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.

7. Voeg het kippenvlees, de groenten en de kruiden toe en laat het geheel 20 minuten koken.

8. Serveer de kippensoep griep met wat extra lente-uitjes en kruiden.

Geniet ervan!

Kippensoep griep

Geef een reactie

Schuiven naar boven