Kippenragout

Kippenragout is een heerlijk gerecht dat je met gemak thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kip, groenten en een saus die je zelf kunt maken. In dit recept gebruiken we kippenbouillon, witte wijn, tomatenpuree en kruiden om de ragout een heerlijke smaak te geven. De kip wordt gebakken in boter en de groenten worden gekookt in de saus. Als je de ragout serveert met rijst of aardappelpuree, heb je een heerlijk maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels boter
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 wortel, in plakjes
– 1 stengel bleekselderij, in plakjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje witte wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

3. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak de groenten 5 minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, kippenbouillon, witte wijn, tijm, oregano, basilicum, zout en peper toe aan de pan en roer goed.

5. Leg de kipfilets terug in de pan en zet de pan in de oven. Bak de kip 25 minuten.

6. Serveer de kippenragout met rijst of aardappelpuree.

Kippenragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven