Kippenragout met champignons

Kippenragout met champignons is een heerlijk en smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. De kippenragout met champignons is een heerlijke combinatie van kip, champignons, uien, knoflook, witte wijn en kruiden. Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 250 gram champignons
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1/2 glas witte wijn
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en de uien in halve ringen.

3. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en voeg de kip, uien, knoflook en champignons toe. Bak de ingrediënten ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de witte wijn, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel het kippenragout met champignons over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht ongeveer 20 minuten.

7. Serveer de kippenragout met champignons met een frisse salade of aardappelpuree.

Kippenragout met champignons

Geef een reactie

Schuiven naar boven