Kippenhartjes

Kippenhartjes zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker alternatief voor vlees en een goede bron van eiwitten. In dit recept worden de kippenhartjes gebakken in een kruidige saus met knoflook, ui, paprika en tomaten. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram kippenhartjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, ui en paprika toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de kippenhartjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee.

4. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Verdeel het kippenhartjesmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kippenhartjes ongeveer 20 minuten.

6. Serveer de kippenhartjes met rijst of aardappelen en een salade. Eet smakelijk!

Kippenhartjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven