Kippendijen stoof

Kippendijen stoof is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kippendijen, uien, knoflook, wortelen, tomaten en kruiden. Het is een gerecht dat je met een minimum aan ingrediënten kunt maken en dat je met een minimum aan tijd klaar kunt hebben. Hieronder volgt het recept voor kippendijen stoof.

Ingrediënten:

– 500 gram kippendijen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de uien, knoflook, wortelen, tomaten, paprikapoeder, komijnpoeder, tijm en oregano toe. Bak de groenten en kruiden gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kippendijen toe en bak deze gedurende 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kippendijen gedurende 25 minuten.

5. Serveer de kippendijen stoof met rijst of aardappelen.

Kippendijen stoof

Geef een reactie

Schuiven naar boven