Kippenbouten stoofpotje

Dit kippenbouten stoofpotje is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Het is een combinatie van kippenbouten, groenten en een heerlijke saus. Het is een gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 4 kippenbouten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg de ui, knoflook, wortels, bleekselderij en aardappelen toe en bak deze 5 minuten.

4. Voeg de kippenbouten toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, paprikapoeder, tijm, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

7. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht 30 minuten stoven.

8. Serveer het kippenbouten stoofpotje met rijst of aardappelpuree.

Kippenbouten stoofpotje

Geef een reactie

Schuiven naar boven