Kippedijen in romige saus

Dit recept voor kippedijen in romige saus is een heerlijke manier om kip te bereiden. De kip wordt gebakken in een romige saus met knoflook, ui, paprika en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een avondmaal. De kip is sappig en de saus is romig en vol van smaak. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker een hit zijn bij je gasten.

Ingrediënten:

– 4 kippendijen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop kippenbouillon
– 1/2 kop room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de ui zacht is.

3. Voeg de kippendijen toe en bak ongeveer 10 minuten, of tot de kip gaar is.

4. Voeg de kippenbouillon en room toe en breng aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

5. Leg de kippendijen in een ovenschaal en giet de saus erover.

6. Bak de kippendijen in de oven gedurende 20 minuten, of tot de kip gaar is.

7. Serveer de kippendijen met de romige saus en geniet ervan!

Kippedijen in romige saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven