Kipkerrie

Kipkerrie is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een kruidige curry met kip, groenten en kokosmelk. Het is een geweldige manier om een gezonde, smakelijke maaltijd te maken die iedereen zal genieten. Hieronder volgt een recept voor kipkerrie.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 theelepels kerriepoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 blikje kokosmelk

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje gehakte peterselie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

2. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, koriander, kaneel, gember en chilipeper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, kokosmelk en water toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de kipkerrie met rijst of naanbrood.

Kipkerrie

Geef een reactie

Schuiven naar boven